Aktualności

Rozpoczęcie XIII cyklu rekrutacji w roku 2022 do projektu "ADAPTER ZAWODOWY dla mieszkańców

grafika przedstawia logo projektu ADAPTER ZAWODOWY

Uprzejmie informujemy, że od dnia 05 maja 2022 r. rozpoczynamy kolejny CYKL REKRUTACJI do projektu „ADAPTER ZAWODOWY dla mieszkańców woj. małopolskiego”.

XIII tura cyklu selekcji w tym roku zostanie przeprowadzona w dniach od 05.05.2022 r. do 18.05.2022 r.

Zgłoszenia będą przyjmowane przez 7 dni roboczych tj. w dniach 05 maja – 13 maja 2022 r. w godzinach pracy biura tj. od poniedziałku do piątku w godzinach od 8.00 do 15.00.

Do projektu zapraszamy osoby mieszkające lub pracujące na terenie woj. małopolskiego, w tym wyłącznie:

- osoby zwolnione z przyczyn niedotyczących pracownika (od utraty pracy nie może upłynąć więcej niż 6 miesięcy)

- pracowników przewidzianych do zwolnienia

- pracowników zagrożonych zwolnieniem z pracy

- osoby odchodzące z rolnictwa

OFERUJEMY:

bezpłatne szkolenia zawodowe prowadzące do uzyskania kwalifikacji/nabycia kompetencji (w trakcie szkolenia Uczestnik dodatkowo otrzymuje stypendium szkoleniowe + zwrot kosztów dojazdu) wysokość stypendium uzależniona od miesięcznego wymiaru godzin szkolenia. Nie mamy katalogu szkoleń, na które można uzyskać dofinansowanie. Indywidualnie z każdą osobą ustalamy potrzeby.

3-miesięczne staże zawodowe (Uczestnik otrzymuje stypendium: 1536,50 zł/mies. na „rękę”+ zwrot kosztów dojazdu + ubezpieczenie NNW)

- Dodatkowo każdy Uczestnik bezpłatnie objęty jest wsparciem Doradcy Zawodowego i Pośrednika Pracy.

Regulamin Rekrutacji i Uczestnictwa w projekcie wraz z dokumentami rekrutacyjnymi znajdują się na stronie Projektu.

Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do udziału w Projekcie.

• grafika przedstawia Logotyp - Znak Jakości Małopolskich Standardów Usług Edukacyjno-Szkoleniowych
  • grafika przedstawia Logotyp - Urząd Pracy
  • grafika przedstawia Logotyp - partner E!volve